Wenkbrauwen verven en epileren

Veel vrouwen kiezen er voor hun wenkbrauwen smaller/in model en donkerder te maken. Dit kan door de wenkbrauwen te epileren en te verven. Epileren is een vorm van ontharen met, in dit geval, een pincet. Epileren wil zeggen dat je het haar met wortel en al uit de huid verwijdert.

Wenkbrauwen bepalen de uitdrukking van het gezicht en zijn een belangrijk aandachtspunt voor het creëren van een mooie vrouwelijke uitstraling. Bij mij worden uw wenkbrauwen in een mooie, natuurlijke vorm geëpileerd.

Zijn uw wenkbrauwen en wimpers erg licht of vergrijsd? In overleg worden ze in een mooie tint geverfd die optimaal past bij uw eigen huid- en haarkleur! Bij mij worden uw wenkbrauwen geëpileerd door middel van een pincet of met hars.

Harsen

Harsen is een vorm van ontharen door middel van epileren. Hierbij wordt echter gebruik gemaakt van hars. Omdat je de haren met wortel en al verwijdert heb je geen last van stoppeltjes en blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg.

Harsen is de ideale behandeling tegen ongewenste haren. Bij ongewenste haargroei kunt u denken aan overbeharing op de bovenlip, wangen, kin en kaaklijn. In de praktijk blijkt dat sommige haren na het harsen niet terugkomen, het is daarom verstandig om regelmatig een harsbehandeling te ondergaan.

Depilève filmwax of filmhars is al jaren de marktleider in ontharing. Beautysalons en scholen die de opleiding schoonheidszorg aanbieden, kiezen steeds weer voor Depilève omwille van de vele voordelen.

Waarom zou u voor Depilève Filmwax kiezen? Wel, dat is simpel:

• nauwkeurige en efficiënte ontharing
• zachte en gladde huid
• gebruiksvriendelijk en snel
• applicatie in een dunne film
• afname zonder strips
• zeer geschikt voor gevoelige zones
• minder pijnlijk (kleeft niet aan de huid)
• huidvriendelijk
• hygiënisch

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een afgeleide van de klassieke sportmassage. Echter deze massage is niet alleen voor sporters bedoeld, maar voor iedereen, jong en oud, ongeacht of u veel of weinig aan beweging doet.

Wanneer ontspanningsmassage?

Heeft u klachten, zoals spierstijfheid, spierpijn, vermoeidheidsklachten, slaapstoornissen of stress, dan kan ontspanningsmassage uitkomst bieden. Natuurlijk kunt u ook bij mij terecht als u geen klachten heeft, maar uzelf eens lekker wilt verwennen met een ontspannende massage door een ervaren en gediplomeerd masseur.

Wat doet ontspanningsmassage ?

• ontspant de spieren
• maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler
• verbetert de bloedsomloop in de spieren en de huid
• stimuleert de circulatie van lymfevocht, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten
• verhoogt het concentratievermogen
• bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning

Door de ontspanning van het lichaam kunnen allerlei gevolgen van stress, zoals spanningshoofdpijn, stijve nek en rug, slaapproblemen etc. worden verzacht. En met een ontspannen lichaam kom je geestelijk ook gemakkelijker tot rust, zodat de negatieve spiraal van stress en stress-gerelateerde klachten doorbroken kan worden.

Klassieke ontspanningsmassage:

Wat is klassieke massage? Massage is al zo oud als de mensheid zelf en is voortgevloeid uit de instinctmatige behoefte, om bij ongemakken, te wrijven op het lichaam. In vele culturen is de kunst van het masseren uitgebreid beschreven. Een aantal basistechnieken en handgrepen komen steeds weer terug in de massageliteratuur.

Klassieke Massage en Lichaamsmassage de 5 basisgrepen.

Klassieke Massage is de welbekende lichaamsmassage waarbij de masseur het weefsel (huid, spieren, lymfen) kneed en wrijft door middel van specifieke massagegrepen. In feite zijn alle grepen onder te verdelen in 5 groepen, te weten:

• Frictie (stevige massage op 1 plaats, vaak in cirkelvormige bewegingen)
• Petrisage (kneden)
• Effleurage (lange rustige strijkingen)
• Vibratie (schudden / trillen)
• Tapoteren (kloppen)

Klassieke massage is al zo oud als de mensheid. Elke andere vorm van massage is in principe in meerdere of mindere mate een afstammeling van de klassieke massage.

Door frictie bewerkt een masseur dat het onderliggende weefsel los komt en de bloed- doorstroming gestimuleerd wordt. Fricties kunnen soms wat pijnlijk zijn, vooral als het bindweefsel tussen de spieren erg vervuild is. Er ontstaan dan verklevingen van het bindweefsel met de spieren, wat als kleinere of grotere “knopen” gevoeld kan worden. Vaak zal de masseur tijdens de lichaamsmassage fricties combineren met petrisages om het bindweefsel los te krijgen.

Petrisage is de knedende beweging van het “schouders masseren”. Het zachte kneden, in combinatie met rustige effleurages vanuit de nek naar de schouders, zorgt dat de schouderspieren, schouderkom en schouderbladen rustig kunnen ontspannen en in hun oorspronkelijke stand gaan staan. Men voelt direct dat men beter in z’n vel zit.

Effleurage wordt door iedereen zeer gewaardeerd, vooral omdat deze massagetechnieken zeer rustig zijn, waarbij de masseur de spieren uitstrijkt. Hierbij wordt bv. de rug vanaf de nek tot aan de stuit met de hand uitgewreven. Op deze wijze worden de spieren en wervels van de rug ontspannen en lichtelijk opgerekt.

Vibratie wordt gebruikt om spiergroepen los te schudden, denk hierbij aan het losschudden van de kuiten bij stijve spieren of kramp. Het schudden zorgt dat de spieren van elkaar los komen en worden gestimuleerd. Hierdoor worden zenuwprikkels beter doorgegeven, wat leidt tot vermindering van pijnprikkels.

Tapotage is het kloppen op de huid en spieren, waarbij de handen licht gehold zijn. Het heeft invloed op de bloedvaten, waarbij (afhankelijk van de gebruikte technieken)de vaatwanden worden samengetrokken of verbreedt. Hierdoor worden de spieren ontspannen of juist geactiveerd